Volledig scherm
Beelden van overval op tankstation in Ulvenhout. © Bureau Brabant

Overvallers tankstation uit Ulvenhout en Oosterhout krijgen forse straffen

BREDA / ULVENHOUT - De twee jongens die op 22 november 2014 een tankstation in Ulvenhout overvielen, gaan daarvoor danig op de pijnbank. De rechtbank legt hen celstraffen op van 2,5 en 3 jaar.

En dan komen ze er nog genadig af want de officier van justitie had zelfs hoger ingezet. Respectievelijk 4 jaar voor de 22-jarige D.H. uit Ulvenhout en 3,5 jaar voor zijn kompaan en leeftijdsgenoot A.Z. uit Oosterhout.

De advocaten van het tweetal vonden de strafeisen sowieso buiten proportie. Maar het is duidelijk: het OM en de rechtbank laten tegenwoordig geen gras groeien over overvallen. Hoe kortdurend de overval ook is en hoe gering de buit: In dit geval gingen er enkele minuten overheen en bedroeg de opbrengst welgeteld 240 euro en een paar pakjes sigaretten.

Overval
De twee gemaskerde jongemannen kwamen in alle vroegte tankstation Berkman aan de Molenstraat binnen. Dreigend met messen dwongen ze het enige personeelslid de kassa te openen.

Opzettelijk riepen ze in potjes-Engels: ,,Money, money” en ,,I stab you”. Ze gingen er te voet vandoor.

De jongen uit Ulvenhout heeft alles opgebiecht. De ander bleef stug volhouden er niets mee te maken te hebben. Hij wilde ook niet meewerken aan een rapportage door de reclassering. Zijn advocaat voerde aan dat hij onherkenbaar was op de beveiligingscamera’s.

Ondanks zijn bekentenis hoorde D.H. uit Ulvenhout 4 jaar eisen omdat hij al eens eerder een straaftroof pleegde. Tegen zijn zwijgende mededader A.Z. was de eis lager: 3,5 jaar.

Straffen
Opvallend is dat de rechtbank anders aankijkt tegen de afzonderlijke straffen. De rechters lijken de openheid en de medewerking van de Ulvenhouter te ‘belonen’.

De jonge vader zegt spijt te hebben en wil van het blowen af. Hij moet nu 2,5 jaar zitten. Daarvan is een half jaar voorwaardelijk met een reeks voorwaarden, zoals een gedragstraining en controle van zijn drugsgebruik.

De ontkennende Oosterhouter gaat 3 jaar geheel onvoorwaardelijk achter de tralies.

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
501 stemmen