Volledig scherm
© Alexander Vingerhoeds

Overvallers steken snookercentrum in Zevenbergen in brand

ZEVENBERGEN - Twee onbekende, vermoedelijk gewapende daders hebben maandagmorgen rond 00.30 uur Scooby's Snooker en Pool Café aan de Zuidhaven in Zevenbergen overvallen en er daarna brand gesticht.

De brandweer zette een hoogwerker in om de felle binnenbrand te blussen. Ze gaf kort na één uur sein brand meester maar was daarna nog geruime tijd bezig het gebouw te controleren op verborgen brandhaarden. Om twee uur kwam er nog rook uit het dak.

De twee daders zijn gevlucht, het is niet bekend hoe en in welke richting. Rond twee beschikte de politie nog niet over een exact signalement van de overvallers, maar het zou gaan om 'Oostblok-types'. De overvallen eigenaar moest toen nog uitgebreid worden gehoord. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Het snookercentrum in hartje Zevenbergen is gevestigd op de tweede verdieping van het pand, boven een sportschool op de eerste. De daders hebben de eigenaar vermoedelijk met een mes bedreigd. Hij moest het geld uit de kassa afstaan en de kluis open doen, aldus politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage.

Het is niet bekend hoeveel buit de twee mannen hebben meegenomen. Mogelijk hebben de daders gedacht dat afgelopen weekeinde een grote omzet in het biljartcentrum is gedraaid omdat bezoekers zijn komen kijken naar beelden van het wereldkampioenschap snooker dat in Engeland is gehouden.

Twee onbekende, vermoedelijk gewapende daders hebben maandagmorgen rond 00.30 uur Scooby's Snooker en Pool Café aan de Zuidhaven in Zevenbergen overvallen en er daarna brand gesticht.

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
543 stemmen