Volledig scherm
© Menno Boon

Overvallen man uit Lepelstraat: 'Een oerinstinct nam het over'

LEPELSTRAAT - In de woning waar zaterdagochtend een overval plaatsvond, woont een echtpaar met hun achtjarige dochter. "Zij was net vertrokken en heeft gelukkig niets gemerkt", vertelt de vader (die niet met zijn naam in de krant wil) enkele uren na de overval. 

"Mijn vrouw deed open. Er stond een man voor de deur die haar gelijk naar achteren duwde," vertelt hij. De vrouw viel op de grond. "Ik hoorde aan haar stem dat er iets mis was. Ik ben ernaartoe gerend en zag drie personen."

Een van de mannen had een masker op. "Ik was kwaad. Een oerinstinct nam het over." Er ontstond een worsteling. "Ze sloegen mijn bril af en in een flits zag ik een mes." Daarmee werd hij in zijn hand gesneden. Het lukte de twee om binnen de deur dicht te houden. Daarna gingen de overvallers op de vlucht.

De man hoopt dat de drie zo snel mogelijk gepakt worden. "Ik weet zeker dat dat lukt." Waarom ze hem moesten hebben, weet hij niet.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
696 stemmen