Volledig scherm
© Thymen Stolk

Overvallen cafetaria Halsteren vaker doelwit van criminelen

HALSTEREN - Cafetaria Plaza Dorpszicht in Halsteren, waar zaterdag bij een overval een nog onbekend geldbedrag is buit gemaakt, heeft zondag de deuren gewoon geopend.

"We hebben vaste klanten op zondag, we kunnen het niet maken om dicht te blijven. Bovendien is cafetaria De Beek vandaag gesloten", zegt eigenaresse Anita Ye ogenschijnlijk onaangedaan.

Maar de overval zaterdag, de derde in twee jaar tijd, heeft er wel degelijk ingehakt. Erover praten wil ze niet. "Gewoon werken, niet praten, dan gaat het wel. Anders wordt het te emotioneel."

Anita runt het cafetaria samen met haar echtgenoot Tom Ye. Maandag en dinsdag is de zaak wel gesloten. "Dan nemen we de tijd om even bij te komen."

Een vrouw met lang steil blond haar en een fors postuur drong zaterdag rond 21.00 uur het cafetaria binnen. Ze bedreigde de aanwezige medewerkers die daarop geld hebben afgegeven. Ondanks de inzet van een politiehond en het verspreiden van meerdere burgernetberichten is de dader nog steeds voortvluchtig. De politie heeft meerdere getuigen gehoord en heeft gisteren een buurtonderzoek gehouden. Cafetaria Plaza Dorpszicht werd eerder in augustus 2014 en maart 2015 overvallen.

De Dorpsstraat in Halsteren is de afgelopen jaren regelmatig doelwit geweest van criminelen. Zo was er in 2015 ook een ramkraak bij juwelier Ooms en in 2012 een plofkraak bij de ABN Amro-bank.

poll

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

PSV gaat het niet volhouden, Ajax wordt landskampioen

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
772 stemmen