Volledig scherm
© Thinkstock

Overval woning Lepelstraat: 'Ze weten niet wat ze mensen aandoen'

LEPELSTRAAT - Bureau Brabant besteedt deze week aandacht aan de overval op een woning aan de Kerkstraat in Lepelstraat. Die overval werd op zaterdag 26 maart, de dag voor Pasen, gepleegd. In het opsporingsprogramma is een reconstructie te zien.

In de woning woont een echtpaar. De vrouw deed op 26 maart rond 10.30 uur de deur open toen er werd aangebeld. Een dader met een mes duwde haar meteen op de grond. Uiteindelijk stonden er drie vreemde mannen in de hal. 

De man des huizes rende naar haar toe. Er ontstond een worsteling. De bewoner raakte gewond aan een hand. De daders gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor.

De politie toont in het programma beelden van de verdachten. Zij reden in een blauwe Fiat Stilo. De kentekenplaten op de auto waren eerder al gestolen in Apeldoorn. Ze hadden in de ochtend voor de overval in die auto de omgeving al verkend. Zo waren zij gezien in Tholen. De politie vraagt zich af waarom de daders uitgerekend bij de woning aan de Kerkstraat moesten zijn. "Misschien hebben ze bij het verkeerde huis aangebeld of is er een ander scenario", aldus de politiewoordvoerder.

De bewoner over de daders: "Ze weten niet wat ze mensen aandoen."

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
196 stemmen