Volledig scherm
© Perry Roovers / MaRicMedia

Overval postzegelhandelaar: daders mogelijk op fout adres

BREDA - De mannen die in de nacht van maandag op dinsdag een echtpaar overvielen in hun woning aan de Strijbeekseweg in Ulvenhout, waren, tevergeefs, op zoek naar goud.

„Ze waren op het verkeerde adres”, aldus de overvallen bewoonster gistermorgen, enkele uren na de overval.
Het echtpaar (74 jaar oud beiden) lag in de nacht van maandag op dinsdag te slapen, toen de daders rond de klok van vier het huis binnendrongen. Beide echtelieden werden bedreigd met een wapen en in bed gekneveld.
Postzegelhandel De mannen, van wie er één Nederlands sprak, zeiden dat ze op zoek waren naar goud. De man des huizes heeft een postzegelhandel in de Passage Zuidpoort in Breda, maar handelt niet in goud. Hoewel de daders het hele huis in Ulvenhout overhoop haalden, werd dat dan ook niet gevonden.
Daarop eisten de overvallers de sleutel van de winkel in Breda. Twee overvallers reden met die sleutel naar de passage, terwijl de andere twee bij het echtpaar bleven. Toen ook in de winkel geen goud bleek te liggen, gingen de daders er vandoor. Volgens de overvallen vrouw zei één van de daders dat ze het echtpaar de afgelopen vier maanden geschaduwd hadden. Buurtbewoners herinneren zich dat op 12 oktober in de buurtapp melding werd gemaakt van twee jonge mannen, die vanaf het nabijgelegen viaduct foto’s namen van de omgeving van de woningen aan de Strijbeekseweg. Opvallend was verder dat de Nederlands sprekende dader de hoofdbewoner tijdens de overval ‘Ad’ noemde, terwijl die zo in werkelijkheid niet heet.
Nadat de daders vertrokken waren, wist de vrouw de tiewraps rond haar polsen los te maken, haar man te bevrijden en de politie te alarmeren. Het echtpaar werd in twee ambulances onderzocht. Ze bleken slechts lichte verwondingen te hebben, maar emotioneel waren ze volgens de politie erg aangedaan.
„We zijn het een en ander gewend. Maar dít is wel heel naar”, aldus de vrouw gistermorgen.
Daders De daders waren in het donker gekleed en hadden hun gezichten bedekt. Onderling spraken ze in een buitenlandse taal.
Wat ze vannacht precies hebben meegenomen, heeft de politie niet bekend gemaakt. Mogelijk hadden ze het voorzien op een postzegelhandelaar die wél handelt in goud. Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
52 stemmen