Volledig scherm
Foto Christian Traets

Overval in Ossendrecht: 'Ik sloeg die gasten door de opening op hun gezicht'

OSSENDRECHT - De vier mannen die woensdag een bedrijf in Ossendrecht probeerden te overvallen, hadden geen slechter doelwit kunnen kiezen. De onverschrokken eigenaar sloeg de gewapende mannen met zijn blote vuisten naar buiten.

Twee daders van de mislukte, gewapende overval op een bosexploitatiebedrijf in Ossendrecht, lopen er gehavend bij. De 47-jarige eigenaar die de boeven eigenhandig wegjaagde, heeft ze flink toegetakeld met zijn blote vuisten. „Kijk maar”, wijst hij naar de verse bloedspetters op de muren van de hal.

'De held van Ossendrecht'
Nog geen twee dagen na het gewelddadige misdrijf is het een komen en gaan van bekenden aan de koffietafel. Ze komen het slachtoffer feliciteren met zijn kordate optreden. „De held van Ossendrecht”, lacht een bezoeker hem toe. De ondernemer, die liever niet met zijn naam in de krant wil, kan er smakelijk om lachen. Hij voelt zich geen held, maar is ‘voor de duvel niet bang’: „Toen ik zag dat ze gewapend waren, dacht ik alleen: hoe los ik dit nou op? Daarna handel je automatisch.”

De eigenaar was woensdagavond rond negen uur bezig zijn pand af te sluiten op het bedrijventerrein aan het Putsmolentje. Ineens zag hij vier donkere mannen het terrein op lopen. In Nederlands ‘met een flink accent’ beten ze hem toe: „Naar binnen!” Daar dacht het beoogde slachtoffer anders over. „Naar binnen? We gaan naar huis! Met mijn ene hand probeerde ik de deur dicht te duwen. Met de andere sloeg ik die gasten door de opening op hun gezicht.” Toen de man de deur niet meer kon houden, pakte hij in het bedrijf snel een moker. „Die hield ik in het donker vast alsof ik een geweer op hen richtte. Ze sloegen meteen op de vlucht. Buiten hebben ze een paar keer gericht op me geschoten: beng, beng! De politie heeft hulzen teruggevonden.”

'Proberen harder te slaan'
​De Ossendrechtenaar beseft dat door het oog van de naald is gekropen. „Maar ik zou het een volgende weer doen. Ik zou dan alleen proberen harder te slaan.” Een vriend die bij het tumult aanwezig was, raakte licht gewond. De politie kon even later in Bergen op Zoom twee verdachten aanhouden in hun vluchtauto. Naar de verdachten in een tweede, zilverkleurige auto zoekt de politie nog. De zakenman kan zich niet voorstellen dat de daders het op hem gemunt hadden. „Wat moeten ze hier nou meenemen? Steeksleutels? Cash is er amper.” Hij sluit niet uit dat de boeven, van wie er één uit Rotterdam komt, eigenlijk een kennis van hem op het oog hadden. Die man is vaak bij hem op het bedrijf te vinden. Hij haalt in Rotterdam en omgeving gokautomaten leeg. „Een paar dagen geleden is hij op de terugweg in Hoogerheide opzettelijk aangereden door een auto waarin ook van die kerels zaten. Wie weet.”

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
7'
0-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
11'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
658 stemmen