Volledig scherm
© Martin Ommering

Overschot op de begroting: Roosendaal schaft de hondenbelasting af

ROOSENDAAL - Een overschot van 247.000 euro op de begroting? Daar weet de Roosendaalse gemeenteraad wel raad mee. Donderdagavond nam de politiek een voorschot op de officiële behandeling van de kadernota op 21 juli.

Tijdens de commissievergadering van donderdagavond werd alvast duidelijk dat de hondenbelasting in Roosendaal wordt afgeschaft. Daarvoor is een meerderheid te vinden met de fracties van Roosendaalse Lijst, VLP, VVD, PvdA, Nieuwe Democraten en partij Verhoeven die zich alvast uitgesproken hebben voor deze afschaffing. Alleen over de termijn waarop dit gebeurt is nog geen overeenstemming. Die afschaffing kost de gemeente de komende jaren gemiddeld 350.000 euro.

Dat is meer dan het overschot waar de gemeenteraad vrij over kan beschikken, maar de politiek vindt dat er her en der nog wat in de begroting kan worden geschoven, onder meer met de hoeveelheid geld die in reservepotten wordt gestort.

Onkruidbestrijding
De totale plus op de begroting is veel groter dan die 247.000 euro, zelfs 2,3 miljoen. Burgemeester en wethouders hebben in de kadernota voorstellen gedaan om het gros van dit bedrag te besteden. 1,8 miljoen euro is nodig voor zaken waar de gemeente geen keuze in heeft, zoals de nieuwe manier van onkruidbestrijding, die 200.000 euro extra kost. 

In het pakket ‘vrije keuzes’ zit geld voor een scootervrije binnenstad, onderhoud aan wegen en paden, het aanvullen van reservepotten voor de bijstandsuitkeringen, buurtpreventie en het veranderen van het parkeerbeleid waardoor het mogelijk wordt om per 30 minuten af te rekenen in het eerste uur dat een auto in Roosendaal wordt geparkeerd. Deze laatste maatregel kost de gemeente per jaar 130.000 euro. Deze voorstellen van het college gaan een deel van de gemeenteraad niet ver genoeg.

Lees het hele verhaal vrijdag in BN DeStem.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
18:30
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
652 stemmen