Volledig scherm
Archieffoto BN DeStem

'Overname peutergroepen leidt tot financiële problemen' in Roosendaal

ROOSENDAAL - Tot grote teleurstelling van Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR) is schoolbestuurder OBO (openbaar basisonderwijs) niet bereid om per 1 januari 2017 acht peutergroepen op de Roosendaalse OBO-scholen over te nemen.

Directeur Ad Goossens van OBO (Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant) zegt dat het te duur is om een eigen administratie op te tuigen voor slechts acht peutergroepen. "We zijn bang om in financiële problemen te komen. Om dat te voorkomen gaan we liever op zoek naar een grotere partij die als werkgever het peuterspeelzaalwerk op onze scholen kan exploiteren", aldus Goossens die directeur Ko van Aalst van SPR vorige week op de hoogte bracht van zijn besluit. Goossens benadrukt dat ouders niet bang hoeven te zijn dat de peutergroepen op de tocht staan. "Het is absoluut onze inzet om de voorschoolse activiteiten voort te zetten."

Toch is er zorg bij SPR. In 2015 is volgens Van Aalst al een intentieverklaring getekend tussen SPR en drie schoolbesturen in de regio Roosendaal (OBO, het katholieke KPO en het protestants-christelijke PCO) dat zij per 1 januari het peuterspeelzaalwerk van SPR overnemen. 

SPR tolereert niet dat OBO op eigen houtje een andere partij zoekt. "Het zijn nog altijd ónze medewerkers. Er zijn beloften gedaan; zij mogen niet op straat komen ", benadrukt Van Aalst.

Dat laatste zal zeker niet gebeuren, belooft Goossens. "Dat is ook voor OBO onbespreekbaar. De peuterleidsters van SPR zijn al jarenlang werkzaam op onze basisscholen. Ze horen bij ons." Het schoolbestuur wil daarom graag in overleg met SPR zoeken naar een andere werkgever.

Het besluit dat de Roosendaalse gemeenteraad vorige week nam om 150 extra peuters naar de voorschoolse educatie te laten gaan, is overigens met blijdschap begroet door SPR.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

Poll

Er zouden meer stranden moeten komen met een rookverbod

Er zouden meer stranden moeten komen met een rookverbod

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
1122 stemmen