Volledig scherm
Op het skatepleintje aan de Jasmijnring zijn vooral 's avonds en 's nachts hangjongeren actief. FOTO Else Loof/pix4profs

Overlast Zundertse hangjeugd bij skatepleintje

ZUNDERT - 'Grote groep jeugd zorgt voor overlast. Wij surveilleren extra en spreken jeugd aan op gedrag', verscheen afgelopen vrijdag op het Twitteraccount van de Rijsbergse wijkagent Marijn van Zundert. "We laten vaker ons gezicht zien. Wanneer het mooier weer wordt, betekent dit ook meer overlast", vertelt collega Maarten Brink, die de tweet via het account van Van Zundert verstuurde.

Het gaat volgens hem om vijf tot vijftien hangjongeren. "De voornaamste klachten zijn geluidsoverlast en het achterlaten van rotzooi." Hoeveel klachten er zijn geweest, weet Brink niet.

"Het is moeilijk te zeggen waarom ze precies daar gaan hangen. Wellicht is het een handig punt, vlakbij basisschool Sint Anna."

In de Azalearing schoffelt een buurtbewoner wat in zijn tuin. Hij wil niet met zijn naam in de krant, uit angst voor wraakacties van de hangjongeren.

Vanuit zijn huis kijkt hij recht op het skatepleintje, waar ze regelmatig te vinden zijn. "Ze staan er dagelijks tot diep in de nacht, met een man of dertig. Ik moet er iedere dag om 5.00 uur uit voor mijn werk. Vroeger sliep ik met mijn ramen open, maar dat kan niet meer vanwege de herrie."

Volgens hem is er ook sprake van drugshandel. "Je ziet onbekende auto's met Vlaamse en Duitse kentekens midden in de nacht langsrijden, wat afgooien en weer wegrijden."

De overlast is de afgelopen twee maanden verergerd, volgens de omwonende. Toch denkt hij niet aan verhuizen. "Mij krijgen ze hier niet weg. Ik laat ze met rust en zij mij."

Lees woensdag meer in BN DeStem

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
684 stemmen