Volledig scherm
© ThinkStock

'Overdracht peuterspeelzaalwerk aan besturen basisonderwijs Roosendaal pas voor zomer'

ROOSENDAAL - De overdracht van het peuterspeelzaalwerk aan de besturen van het basisonderwijs in Roosendaal loopt maanden vertraging op omdat het gemeentebestuur pas medio juni-juli knopen doorhakt over de financiering van de peuterspeelzalen in de komende jaren. In plaats van 1 augustus dit jaar is de overdracht uitgesteld naar 1 januari 2017, meldt Peter van den Heuvel die als projectleider de samensmelting van basisscholen en peuterspeelzalen begeleidt.

Doel van de overdracht is dat straks álle 2- en 3-jarigen in de gemeente Roosendaal een peuterspeelzaal bezoeken. Dat zou beter zijn voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Nu is het zo dat alleen peuters met geïndiceerde (taal)achterstanden met financiële steun van Rijk en gemeente naar de speelzaal kunnen.

Ouders van peuters zonder indicatie moeten dat zelf betalen. De Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR) ijvert er al jaren voor om veel meer peuters in de (school)klasjes te krijgen. SPR-directeur Ko van Aalst is blij dat het er eindelijk van komt, maar betreurt wel dat per 1 januari 2015 voor vijf ton is bezuinigd op het peuterspeelzaalwerk.

Volgens CDA-wethouder Hans Verbraak zou het zomaar kunnen dat de gemeente die vijf ton medio juni terug op de plank legt. Verbraak is bezig met de uitwerking van verschillende scenario's voor de financiering van het peuterspeelzaalwerk in de komende jaren. "Het is aan de gemeenteraad om te beslissen hoeveel geld er concreet beschikbaar komt."

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (64%)
  • Oneens (36%)
286 stemmen