Volledig scherm
© Brabantse Delta

Overbelasting is de oorzaak van verminderde kwaliteit op gezuiverd rioolwater in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Dat het gezuiverde rioolwater in Ossendrecht van verminderde kwaliteit was komt door overbelasting op de eind 2015 gerenoveerde zuivering. Vrachtwagens hebben daarom tussen 22 en 27 september ritjes tussen Ossendrecht en de zuivering in Bath afgelegd om het water alsnog goed te zuiveren.

Sinds de renovatie was dit de eerste keer dat er zoveel geconcentreerd rioolwater werd opgevangen. Hierdoor raakte het biologische zuiveringsproces ontregeld en bevatte het gezuiverde water onvoldoende zuurstof. Zo'n piek is normaal, maar de zuivering was hierop nog onvoldoende uitgerust. Als tijdelijke oplossing zijn nieuwe bacteriën aangevoerd en extra beluchters geplaatst voor meer zuurstof. Het probleem wordt uiteindelijk structureel verholpen door technische aanpassing aan de zuiveringsinstallatie.

Rondleiding

Inwoners van Ossendrecht die hinder hebben ondervonden van de vrachtwagens worden door Waterschap Brabant Delta uitgenodigd voor een rondleiding en uitleg op zaterdag 19 november op de rioolwaterzuivering in Ossendrecht. Aanmelden kan via deze link.

poll

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
745 stemmen