Volledig scherm
Eindelijk wat zon. Dus is het een feest op bij het zwembad van Camping Liesbos in Breda. foto René Schotanus/Pix4Profs

Overal geweest, alles gezien? Welkom in West-Brabant

WEST-BRABANT - Relaxed, gemoedelijk en je bent zo de grens over, voor een dagje Antwerpen. Bovendien zijn de mensen er zo gezellig. "Ja, het is echt waar: in Brabant zijn ze minder hard dan in de grote stad. En kijk eens om je heen... Al dat groen. Wat wil je nog meer?"

Aad en Phily van der Ent uit Ridderkerk hoeven niet lang na te denken waarom ze hun caravan hebben geparkeerd op minicamping Munnikenhof. Ook al is het nog geen 50 kilometer rijden van hun voordeur, voor de twee Zuid-Hollandse vakantiegangers voelt het gebied tussen Terheijden en Den Hout aan als buitenland.

Corry Joosen, samen met haar man Christ eigenaar van de minicamping, ziet ze vaker: de wat oudere Nederlanders die genoeg hebben gereisd en voor het zelfde geld liever in de buurt blijven. "Die hebben geen zin meer om uren naar de zon te rijden. En wat vinden ze bij ons? De drie B's: Biesbosch, Breda, Brabant", zegt Joosen, terwijl op het grasveld van haar camping weer twee caravans worden ingericht .

Ook op camping De Flaasbloem in Chaam wordt het drukker. "En met het mooie weer in aantocht gaat het nu pas echt los. Maar nu moet ik weer naar mijn klanten", laat een drukbezette medewerkster aan de balie weten.

Lees het hele verhaal in BN DeStem van dinsdag 19 juli 

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
564 stemmen