Volledig scherm
De politie aan de Mark. foto Palko Peeters

Ouders Youri Bicker willen heropening onderzoek dood zoon in Breda

BREDA - De ouders van de in december 2011 overleden Youri Bicker (26) uit Breda hebben om heropening van het onderzoek naar de dood van hun zoon gevraagd. De jongeman werd in 2011 dood gevonden in de Mark in Breda.  

De politie ging uit van een noodlottig ongeval. Sébas Diekstra, de advocaat van de ouders, vertelt dat de ouders er nu aan twijfelen dat het om een noodlottig ongeval ging. Zij hebben de feiten die aan het licht zijn gekomen over de dood van Youri voorgelegd aan Danny Spendlove, een forensisch patholoog.

Youri had blauwe plekken en die zijn volgens Spendlove 'niet zonder meer te verklaren en zijn daarmee verdacht'. In het geval van onverklaarbare blauwe plekken moet er altijd forensische sectie plaatsvinden, zou de patholoog volgens Diekstra hebben gesteld. Er is geen sectie op het lichaam van de jongeman uitgevoerd. Die conclusie is voorbarig, vindt de patholoog. 

De politie en brandweer hielden in december 2011 een zoektocht naar Youri. Hij was in de nacht van zondag 18 op maandag 19 december voor het laatst gezien. Op de dinsdag en woensdag erna zochten de brandweer en politie de hele dag langs en op het water met speurhonden en een sonarboot. Uiteindelijk hebben duikers hem gevonden. 

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
560 stemmen