Volledig scherm

Oude Doelen gastheer van NK handboogschieten in Halsteren

ROOSENDAAL/HALSTEREN - Handboogvereniging Oude Doelen uit Roosendaal is dit jaar gastheer van het Nederlands Kampioenschap Veld en Jacht (Arrow Head) dat op 17 en 18 september gehouden wordt. Locatie voor het evenement is op en rond Fort de Roovere aan de Schansbaan en Ligneweg in Halsteren.

"Ieder jaar is een andere vereniging verantwoordelijk voor de organisatie. Wij zijn dit jaar aan de beurt. Fort de Roovere is zeer geschikt als schietlocatie en ook nog eens mooi voor de toeschouwers", vertelt wedstrijdleider Jan Bosma. "Honderd deelnemers hebben zich ingeschreven voor deze wedstrijd. Onder wie Sander Bolderman. Hij is een bekende naam in de wereld van het handboogschieten en gaat dit jaar nog naar het Europees kampioenschap."

Bij deze wedstrijd worden er 24 doelpakken op verschillende afstanden tussen de vijf en zestig meter van de schutter, in veld, bos en fort uitgezet. Het wedstrijdelement is om met drie pijlen per doel zoveel mogelijk punten te vergaren en wordt individueel geschoten.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen