Volledig scherm
Ernest Meijlemans stopt per 1 september met Meijlemans Assurantiën, zijn assurantiekantoor aan de Molenstraat in Ossendrecht. "Het zal wel even wennen zijn." foto Chris van Klinken/pix4profs

Ossendrechtse verzekeraar Ernest Meijlemans stopt ermee

OSSENDRECHT - Nu nog pronkt zijn naam op de gevel in de Molenstraat, maar dat is straks verleden tijd.

De Ossendrechtse Ernest Meijlemans stopt na 36 jaar als zelfstandig assurantieadviseur en gaat met pensioen. Hoewel hij in zijn loopbaan vooral bezig was met de commerciële wereld - 'meer dan de helft van de bedrijven uit de regio zijn klant bij ons' - staat hij in Ossendrecht bekend als een man die veel betekend heeft voor het dorp.

"Waarom ik stop met mijn kantoor? Nou, ik ben 63 jaar en ik heb geen opvolger. Daarnaast heb ik redelijk wat hobby's waar ik nu gewoon geen tijd voor heb en ik heb in Stultiëns Assurantiën een ideale overnamekandidaat gevonden. Al met al leek mij dit het perfecte moment om er mee te stoppen."

Tijdens zijn werk als assurantieadviseur hielp hij mensen en bedrijven met hun financiële zaken, zoals met verzekeringen of het pensioen. "Daarbij was ik altijd heel servicegericht. Zo krijg je als je grote bedrijven belt vaak een keuzemenu. Moet je eerst op twee, drie en zes drukken, waarna de verbinding soms ook nog eens wegvalt. Of het bedrijf is helemaal niet telefonisch bereikbaar en moet je een mailtje sturen. Zo ben ik nooit geweest, ik was juist van het persoonlijke contact."

Lees het hele verhaal in BN DeStem van vrijdag 19 augustus 

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
82 stemmen