Volledig scherm
Oscar Timmers © Archief BN DeStem

Oscar Timmers (77) overleden, voor altijd een Kaaiman

ROOSENDAAL - De Draai van de Kaai bepaalde voor een groot deel het leven van Oscar Timmers, die dinsdag op 77-jarige leeftijd is overleden. Met een groep Roosendaalse ondernemers - onder wie de latere voorzitter John Hertogh - stond Oscar Timmers in 1980 aan de wieg van het wielerevenement. 

Zijn vrouw Nel had de naam Draai van de Kaai bedacht en hij lapte, net als de rest van het bestuur 7.500 gulden om de eerste Draai mogelijk te maken.

Timmers was behalve wielerliefhebber ook zakenman op de Kade en besefte dat zo’n koers de straat bekendheid gaf en dus mogelijk extra klandizie. Om die reden stond de ‘Kaaiman pur sang’ ook aan de wieg van de ondernemersvereniging Kaaike Boven.

Zijn zakelijke instinct liet Oscar Timmers al niet in de steek toen hij in de jaren zeventig de opmars van de grote drogisterijketens opmerkte. Met zijn zelfstandige drogisterij en babyshop zouden hij en Nel het lastig krijgen. Ze gooiden het roer om. Medische spullen en doktersbenodigheden werden de nieuwe handel. Het was een gouden greep, want Timmers Medizorg is een begrip geworden in heel West-Brabant.

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
280 stemmen