Volledig scherm
Daan Lubberdink tijdens de finale van de 100 meter Sprint voor Junioren B op de NK Atletiek junioren bij Sprint in Breda. Foto Joyce van Belkom/Pix4Profs

Opvolgers Dafne staan klaar op NK atletiek junioren in Breda

BREDA - Drie dagen lang was het feest op en om de baan van atletiekvereniging Sprint in Breda. Ruim duizend jonge atleten knokten om de medailles tijdens het drukst bezochte Nederlands kampioenschap ooit.

Om op de snelle piste te komen moesten de atleten over het speciaal aangelegde 'Dafne Schipperspad' lopen. Dit pad verbond de parkeerplaats bij het 'Essopand' met de baan van Sprint. Dafne zelf was er niet om haar pad te openen.

De koningin van de sprint is in voorbereiding op het EK-atletiek dat woensdag in Amsterdam van start gaat. Zij focust zich op deze tussenstop op weg naar Rio. De slogan van dit NK in Breda past haar in ieder geval als een goed zittende spike, 'No hocus pocus, just focus'.

Gelukkig voor het ruim opgekomen publiek waren haar opvolgsters wel op de atletiekbaan actief. Zaterdag gingen de handen het hardst op elkaar voor de zeer jeugdige deelnemers aan de Kidsrun. Zij moesten een hele kilometer lopen en dat was een prestatie op zich voor de sportieve tweeling Floor en Sofie Huisman. Ze zijn dan ook pas vier jaar.

Na de finish, die ze bereikten samen met de oudere Jools Sjaardema (6), was het even lastig om te lezen wat ze hadden gewonnen. "Kijk, hier staat 'topsporter' op dit kaartje aan de bloem", hielp een van de vierhonderd vrijwilligers de wat beduusde tweeling. 

Een snelle tijd werd nu al gelopen door voetballer Niek Cappendijk (10). Hij stoof langs de tribune en finishte al na 3,52 minuten. "Ja, ik vind hardlopen best leuk, maar ik zit al op tennis en voetbal. Misschien ga ik later wel op atletiek, maar als er een plaatsje bij NAC komt, gaat dat voor", puft hij na de race.

Het zit wel goed met de nieuwe lichting lopers, zagen ook de mensen van Sprint.

Lees maandag meer in BN DeStem

poll

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

In een Kamerdebat 35 uur spreektijd opeisen is belachelijk

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
683 stemmen