Volledig scherm
Werkzaamheden aan de nieuwe kruising bij de afrit A27 naar het Breepark in Breda © Ron Magielse/het fotoburo

Opvolger Turfschip: De Bree Breda

BREDA - Het evenementencomplex op Breepark aan de A27 gaat de naam De Bree Breda dragen. Naast de evenementenhal voor 12.500 bezoekers en restaurants komen er ook twee escaperooms en een lasergame-ruimte. Op 21 juni is de officiële start van de bouw.

Bijna achttien jaar na de sloop van het legendarische concertpodium Het Turfschip krijgt Breda een opvolger. Daarmee wordt de voorlopige bouwfinale ingeluid voor de zone, waar eerder Decathlon, McDrive en evenemententerrein buiten zijn geopend en Kinepolis met tien bioscoopzalen na de zomer de deuren opent.

De hal van het evenementencomplex gaat behalve voor concerten ook gebruikt worden voor beurzen en seminars, maar ook bijvoorbeeld (inter)nationale sportwedstrijden zijn er mogelijk. De hal is twintig meter hoog en zo ingericht dat verbouwen voor een andere functie heel snel kan.

Henry Martens van MaVer Holding, initiatiefnemer van Breepark, zal de eerste paal slaan op 21 juni. In totaal gaan 1.300 palen met een lengte van 16 meter het gebouwencomplex dragen. Dat omvat behalve de hal ook Happy Italy met pizza/pasta, e en broodjeszaak en restaurant Vandaag met een wereldkeuken. MaVer gaat er van de vroege ochtend tot in de avond een grand café draaien met optredens en opent een pannenkoekenrestaurant.

Op het buitenterrein zijn al enkele festivals geweest. Dit weekend staat in het teken van Pussy Lounge. Het eerste evenement in De Bree is de Love and Marriagebeurs op 4 en 5 februari.

Lees donderdag meer in Bn DeStem

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
849 stemmen