Volledig scherm
© Thinkstock

Opvang verwarden: nog geen alternatief in West-Brabant

ETTEN-LEUR -  De politie krijgt steeds meer werk aan de opvang en het meenemen van verwarde personen in crisissituaties. Het streven was dat deze zomer alternatieve voorzieningen geregeld zouden zijn.

In West-Brabant en elders zijn die er echter nog niet. Gemeenten, GGZ, politie, OM, (verslavings)zorginstellingen en anderen voeren nog volop overleg.

In Breda, Moerdijk en andere West-Brabantse gemeenten hebben raadsfracties maandag vragen gesteld over de problematiek, mede naar aanleiding van een uitspraak van de Amsterdamse politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg. Hij zei in het tv-programma De Monitor dat de Nederlandse politie per 1 januari stopt met opvang en vervoer van verwarde personen die geen strafbaar feit hebben gepleegd.

In hoeverre dit meteen voor heel Nederland gaat gelden, durft de politie Zeeland West-Brabant niet te zeggen. „Iemand die hulp nodig heeft, blijven we helpen”, zegt woordvoerder Jeroen Steenmeijer.

Feit is volgens hem wel dat ook zijn politie-eenheid de handen meer dan vol heeft aan de opvang waarvoor de politie niet is toegerust 

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
112 stemmen