Volledig scherm
© Erna Lammers

Oproep aan 900 Hoogerheidenaren om begraafplaats op te ruimen: 2 reacties

HOOGERHEIDE - De algemene begraafplaats aan de Scheidreef in Hoogerheide ligt er sinds zaterdag weer een stuk toonbaarder bij. Alleen heeft een oproep om vrijwillig te helpen weinig uitgehaald: slechts twee mensen kwamen eropaf.

De leden van het Hoogerheidense Dorpsplatform staken de handen flink uit de mouwen om de begraafplaats, die eigendom is van de gemeente Woensdrecht, van het welig tierende onkruid te ontdoen en het hekwerk mosvrij te maken.

"We werden door enkele nabestaanden van wie familieleden hier begraven zijn, erop geattendeerd dat de begraafplaats overwoekerd was met onkruid". vertelt Rob de Kort, voorzitter van het dorpplatform. "Het was inderdaad niet meer toonbaar. We hebben een oproep gedaan onder de Hoogerheidenaren om mee te komen helpen om de begraafplaats weer netjes te maken."

Op de oproep kwamen zeggen en schrijven twee dorpsgenoten af. De Kort is behoorlijk teleurgesteld. "We hebben via een mail negenhonderd Hoogerheidenaren benaderd. Daarop hebben we vijf reacties gehad. Daarvan zijn er uiteindelijk nog drie afgehaakt."

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
18:30
VVV-VenloVVV
away logo
home logo FC TwenteTWE
18:30
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
AjaxAJA
away logo
home logo Willem IIWIL
20:45
Sparta RotterdamSPA
away logo

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
650 stemmen