Volledig scherm
De Merwedebrug. © ANP

Opnieuw vroege file bij Merwedebrug, veel files in Brabant

WERKENDAM – De file op de A27 bij de Merwedebrug begon maandagmorgen al vroeg. Tussen Hank en Nieuwendijk stond om 6.13 uur drie kilometer file richting Utrecht. Rond 8.00 uur was dit opgelopen naar vijf kilometer. In de andere rijrichting stond zes kilometer. Inmiddels nemen de files in het zuiden van het land af. Rond 9.00 uur stond op de A27 richting Utrecht nog 4 kilometer file.

Het verkeer kreeg na het verbod voor vrachtwagens woensdag al meteen te maken met flinke vertragingen, ook op de omleidingsroutes. De problemen aan de Merwedebrug zorgden ook afgelopen zaterdag voor file. De weg is zaterdagochtend zelfs korte tijd volledig afgesloten geweest voor een inspectie.

Verkeersregelaars
Rijkswaterstaat zet tot vrijdag verkeersregelaars in om vrachtwagen- en buschauffeurs te wijzen op de goede omleidingsroutes nu de Merwedebrug tussen Sleeuwijk en Gorinchem voor hen verboden terrein is. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente Werkendam afgelopen woensdag. Zwaar verkeer wordt bij de afslag Sleeuwijk/Werkendam van de A27 geleid.

A16
Ook op andere wegen liep het vast. Zo stond er tussen Made en knooppunt Zonzeel op de A59 zeven kilometer file. Op diezelfde weg stropt het verkeer ook tussen Dussen en knooppunt Hooipolder. Hier stond rond 7.00 uur vier kilometer file. Dit is inmiddels verminderd naar twee kilometer rond 8.00 uur. Op de A16 stond het vast tussen Breda-Noord en Dordrecht. De file hier was rond 8.00 uur opgelopen tot 13 kilometer. Rond 9.00 uur stond hier nog drie kilometer.

Volg het laatste nieuws over de situatie rondom de Merwedebrug via bndestem.nl/merwedebrug.

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
352 stemmen