Volledig scherm
Ton Linssen.

Opnieuw rel rond Ton Linssen door kritiek op ambtenaren: 'Sabotage'

Bergen op Zoom Ton Linssen is opnieuw in opspraak gekomen vanwege het beledigen van ambtenaren van de gemeente Bergen op Zoom.

Volgens de ex-wethouder, nu raadslid, pleegden ambtenaren sabotage bij het plan van supermarktketen Aldi om de winkels aan Holleweg en Glacis samen te voegen op een nieuwe locatie in Oost.

Kwalijk, noemt burgemeester Frank Petter die uitspraken. "Dit werpen we verre van ons. Niet de bal spelen naar mensen die zich niet kunnen verdedigen."

Petter greep pas in toen andere partijen vonden dat Linssen over de schreef ging. "Dit zijn ernstige beschuldigingen en het college zegt niks", vindt Peter van den Ouden (GroenLinks). "Als dit waar is, is dat zeer ernstig. Is het niet waar, dan is het smaad. Dit hoort niet."

Linssen deed de uitspraak tijdens de behandeling van het plan voor de detailhandel in de stad. Volgens Linssen is het door 'bureaucratische rompslomp' niet gekomen van één grote nieuwe Aldi in Oost.

Linssen zelf vindt de ophef overtrokken. "Ik heb niks nieuws gezegd. In mijn verklaring van 14 september (toen Linssen werd weggestuurd, CH) heb ik die vermoedens hierover ook al kenbaar gemaakt. Maar deze raad heeft toen, met uitzondering van de BSD, niet de moeite genomen om naar de inhoud te kijken. De raad was vooral bezig met het wegsturen van een wethouder."

poll

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

Het wordt de hoogste tijd dat iemand Donald Trump tot de orde roept

  • Eens (78%)
  • Oneens (22%)
498 stemmen