Volledig scherm
Tijdens de schietpartij van No Surrender in een Eindhovense woonwijk vielen geen doden. © ANP

Opnieuw kopstuk van No Surrender in Brabant opgepakt

TILBURG De politie heeft opnieuw een kopstuk van No Surrender in Brabant opgepakt.

Het gaat om Corin D. (38), de captain van het chapter in Tilburg. Hij is maandag aangehouden in het mega-onderzoek Trefpunt, rond een verdacht party-centrum in Best.

Goed ingelichte bronnen stellen dat D. is vastgelegd op video's die de politie heimelijk heeft gemaakt in het bedrijf, dat dienst zou hebben gedaan als een draaischijf in de productie van synthetische drugs en hennep. De No Surrender-captain zou meerdere bezoekjes aan het partycentrum hebben gebracht. Het is niet bekend waar de politie hem precies van verdenkt. Voor zover bekend is D. aangehouden nadat hij zich maandag in opdracht van de politie had gemeld, een dag na de grote communie van een van zijn kinderen. Vrijdag heeft de rechter-commissaris bepaald dat hij nog twee weken in de cel blijft.

In totaal werden er in het onderzoek Trefpunt in april al 55 mensen aangehouden en meer dan honderd huiszoekingen in Zuid-Nederland gedaan.

Eerder dit jaar arresteerde de politie een andere No Surrender-captain, Tjeu N. uit Klundert. Hij zou betrokken zijn bij de mislukte smokkel van 1.200 kilo cocaïne via sportvisbootje De Zeeland, dat strandde in Breskens.

Ook No Surrender-oprichter en inmiddels opgestapt leider Klaas Otto uit Bergen op Zoom is onderwerp van onderzoek door de recherche. De politie verrichte vorige maand huiszoeking bij. Otto wordt verdacht van witwassen van crimineel geld.

D. blijft nog zeker 14 dagen vastzitten. 

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (48%)
  • Oneens (52%)
561 stemmen