Volledig scherm
© Thinkstock

Opnieuw cavia's gedumpt in de berm, dit keer in Fijnaart

ROOSENDAAL - Aan de Oude Appelaarsedijk in Fijnaart hebben medewerkers van Dierenopvangcentrum Arduin het afgelopen weekeinde zes cavia's gevangen. De dieren zijn aangetroffen in de berm en zijn daar vermoedelijk door iemand achtergelaten.

Via de politie zijn de medewerkers van Arduin gevraagd de dieren te komen vangen. "Alle zes zijn vrouwtjes. Ze zien er goed uit, maar zijn wel behoorlijk dik'', zegt een medewerker van het Roosendaalse opvangcentrum. Vorige week kwamen daar ook al 17 cavia's terecht die waren achtergelaten in de bossen van Bergen op Zoom.

Triest
"Dit kan geen toeval zijn. In dertig jaar hebben wij dit nooit eerder meegemaakt en nu gebeurt het dus twee keer achter elkaar. Ik vermoed dat mensen op het idee zijn gebracht hoe ze van die dieren af kunnen. Maar het is wel triest.' Van de vorige week gevonden cavia's zijn er verschillende inmiddels door particulieren opgehaald. De achtergebleven dieren zijn naar een opvangcentrum in Dongen gebracht.

WhatsApp
​Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
302 stemmen