Volledig scherm
Om deze ruimte van sporthuis Hubert is het allemaal te doen in het televisieprogramma dat in de nacht van zondag op maandag wordt uitgezonden. archieffoto BN DeStem

Opnames Sint Willebrord Sessies II in Rotterdam? 'Wat in Sint Willebrord is ontstaan, is uniek'

SINT WILLEBRORD - Vier jaar geleden is in Sint Willebrord iets prachtigs ontstaan tijdens de opnames van de Sint Willebrord Sessies volume 1. "Dat is uniek en dat blijft uniek", zegt muzikant en wielerfan JW Roy. Daarom zal deel 2 niet van naam veranderen, ondanks dat de opnames van de tweede wieler-cd in theater Walhalla in Rotterdam Katendrecht zullen zijn.

Volgens Jan Willem Roy zijn in 2012 in de voormalige werkplaats van sporthuis Hubert (Hubert van Hoydonck) in Sint Willebrord vriendschappen ontstaan tussen muzikanten, artiesten en alle mensen die betrokken waren bij de opnames. Onder meer Guus Meeuwis, Frank Lammers, Alex Roeka, Gerard van Maasakkers, Freek de Jonge, Guido Belcanto, De Kift en Peter Winnen droegen bij aan de cd met liederen over de heroïek van het wielrennen. Dus waarom de naam veranderen. "Vergelijk het met Philips. Als die het hoofdkantoor naar Amsterdam verhuist gaat het bedrijf toch ook niet anders heten?", zegt Jan Willem Roy lachend.

Daarnaast is de plek in Sint Willebrord volgens hem niet meer beschikbaar en zijn er plannen voor liveshows. "We moesten daar een goede plek voor hebben." De opnames zijn van 17 tot en met 23 oktober in het Rotterdamse theater. In die week kunnen dan meteen de shows worden gegeven. Voor deel 2 van de wieler-cd hebben al toegezegd: Lea Kliphuis, Guus Meeuwis, Alex Roeka, Frank Lammers en (ex-)wielrenners Peter Winnen, Rob Harmeling en Addy Engels. En er zijn plannen voor nog meer activiteiten zoals een wielercafé en het organiseren van fietsritjes, waar in en bij het theater ruimte voor is. JW Roy heeft gehoord dat er ook plannen zijn voor een fietsrit van Sint Willebrord naar Rotterdam.

Deel 2 van 'De Sint Willebrord Sessies' moet een rock-opera worden over 'the rise and fall' van Lance Armstrong. De plaat wordt Engelstalig. De netto-opbrengst wordt via Tour for Life geschonken aan de Daniel den Hoed Stichting voor de financiering van kankeronderzoek.

Deel 1 was een groot succes. Er werd ook een documentaire gemaakt van de opnames.

Volledig scherm
Peter Winnen, Frank Lammers en Rini Wagtmans tijdens de vorige sessies. foto YouTube

Live Voetbal

home logo PSVPSV
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
AjaxAJA
away logo

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
895 stemmen