Volledig scherm
Robin Hubers vist graag op de Groote Melanen. Om vis te lokken gooit hij aas in het water. foto Peter van Trijen/pix4profs

Opknapbeurt Groote Melanen in Halsteren pakt goed uit: weids uitzicht en goed visstekken

HALSTEREN - De opknapbeurt van de Groote Melanen heeft goed uitgepakt. Enthousiasme voor de nieuwe ‘look’ is er alom.

Omwonenden, natuurliefhebbers en sportvissers hadden aanvankelijk twijfels over het plan van aanpak voor de Groote Melanen. Nu de klus is geklaard, zijn de meeste voormalige critici positief.

Weids uitzicht
"Ik had er een hard hoofd in. Zeker omdat er in eerste instantie plannen waren een deel van het gebied in handen te geven van een recreatieondernemer”, zegt wandelaar Walter van den Kieboom. „Maar gelukkig is dat niet gebeurd. En eerlijk is eerlijk. Het gebied is fantastisch opgeknapt. Dat weidse uitzicht is mooi en het gras is prachtig ingezaaid.”

Ook voorzitter Piet Soffers van de Dorpsraad Halsteren is positief. ,,Ik ben hier voor het voorbereiden van de avondvierdaagse geweest en het ziet er schitterend uit’’, zegt Soffers., „Ik heb sowieso een goed gevoel over de wijze waarop het traject van onderhoud is verlopen. Want door een klankbordgroep te vormen hebben de gemeente Bergen op Zoom en waterschap Brabantse Delta de dorpsraad en andere instanties heel goed bij het project betrokken.”

Waterkwaliteit
Vanaf februari vorig jaar zijn werkzaamheden uitgevoerd om de waterkwaliteit van de Groote Melanen te verbeteren. Het water was jarenlang heel voedselrijk. Daardoor was er geregeld overlast van blauwalgen. Bovendien was de plas erg ondiep geworden. Baggeren was bittere noodzaak.

Lees meer in BN DeStem van vrijdag 27 mei.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
1314 stemmen