Volledig scherm
Kermis in Bergen op Zoom. © Niels Krebbekx/het fotoburo

Ophef over opschuiven kermis in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM -Kermis buiten de herfstvakantie? Frank Vale, die de kermis vanaf 2017 organiseert, vindt het experiment van de gemeente helemaal niks.

Dat er geen kermis is in de herfstvakantie, leidt in Bergen op Zoom niet overal tot bijval. De gemeente heeft besloten het evenement bij wijze van proef een week op te schuiven.

De kermis begint nu komende zaterdag en duurt tot en met zondag 6 november. „We willen uitproberen of er dan meer mensen naar de kermis komen, want tijdens deze vakantieweek zijn er veel mensen weg”, zegt gemeentewoordvoerder Erwin Stander.
Kermisorganisator Frank Vale is er hoogst verbaasd over. Hij is de man die vanaf volgend jaar de voor- en najaarskermis in Bergen op Zoom mag organiseren. Hij won onlangs de aanbesteding die de gemeente heeft gehouden voor beide evenementen.

„Dit is helemaal nieuw voor mij. Het is jammer dat de gemeente dit uitprobeert zonder de vakmensen te raadplegen”, vindt hij.
Volgens hem is er niks mis met de herfstvakantie als datum voor de kermis. Vale wil in 2017 de najaarskermis gewoon weer in die periode houden.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

poll

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

Geen enkele staat ter wereld zou kernwapens moeten hebben, ook de VS niet

  • Eens (95%)
  • Oneens (5%)
593 stemmen