Volledig scherm
vernielingen in het sprookjeshuis in openlucht theater vrouwenhof in roosendaal foto alfred de bruin

Openluchttheater Vrouwenhof weer slachtoffer van vandalen in Roosendaal

ROOSENDAAL - Het openluchttheater 'Vrouwenhof' is donderdagnacht weer getroffen door vandalen in Roosendaal. Naast vernielingen is er materiaal uit het sprookjeshuisje weggehaald.

De vandalen hebben een balk van een picknicktafel, die buiten staat, gebruikt om in het sprookjeshuisje te komen. Er zit nu een gapend gat in het huisje.

,,Het is vooral de emotionele waarde die ons pijn doet, dat is niet in bedragen uit te drukken. Dat oude Sprookjeshuis was net weer in ere hersteld”, vertelt Fleur van der Plas, woordvoerder van het Openluchttheater Vrouwenhof. ,,Iedereen die naar ons kwam kijken, kende dat huisje. Dit is zo zonde.”

Woedend is zij, net als de rest van de organisatie. Ze krijgen nu al voor de zevende of achtste keer in vier jaar tijd te maken met vandalisme. ,Ik word er een beetje moedeloos van.”

Hek
Als het aan de vrijwilligers had gelegen, was er allang een groot hek geplaatst rondom het theatertje. ,,Maar die aanvraagprocedure duurt lang, zo veel mensen moeten daarnaar kijken. Hopelijk wordt dat plan nu versneld.”

De bewakingscamera's, die er sinds de vorige vernielingen hingen, zijn naar beneden getrokken. "De infraroodcamera is gestolen, de andere hing nog aan één draadje."vertelt Louis Priem, voorzitter van de Stichting 'Openluchttheater Vrouwenhof'. Onduidelijk is nog of dat de gestolen camera's nog beeld hebben opgeleverd voordat ze werden meegenomen.

Slachtoffer
Het openluchttheater is al vaker slachtoffer van vandalisme geweest. Louis Priem is duidelijk aangedaan door de vernielingen en begrijpt het niet:

"Sorry hoor, maar ik kan echt niet begrijpen waarom ze dit doen. Wat voor plezier krijgen die gasten om spullen van iemand zo te vernielen. Onze vrijwilligers werken zo hard om de boel goed te houden. En nu moeten we allemaal aan de slag om deze schade te herstellen."

Het openluchttheater doet een oproep op Facebook of omwonenden van het Vrouwenhof wat gezien hebben.

Volledig scherm
Vernielde camera's openlucht theater vrouwenhof in roosendaal FOTO Facebook Openluchttheater Vrouwenhof
Volledig scherm
De balk van de tafel die gebruikt is om de raam van het sprookjeshuis in te beuken. Facebook Openluchttheater Vrouwenhof
Volledig scherm
vernielingen aan het sprookjeshuis in openlucht theater vrouwenhof in roosendaal foto alfred de bruin
Volledig scherm
vernielingen van het sprookjeshuis in openlucht theater vrouwenhof in roosendaal foto alfred de bruin

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (62%)
  • Oneens (38%)
358 stemmen