Volledig scherm
© THINKSTOCK

'Openheid over docent die seks had met leerlinge om extra reuring te voorkomen'

BREDA - De Rooi Pannen is zo open mogelijk over de docent die weggestuurd is omdat hij een relatie met een leerlinge zou hebben gehad. Zowel naar de leerlingen, de andere docenten van de school als naar de media. Dat zegt bestuursvoorzitter Tiny Pheninkx desgevraagd.   

Openheid is naar zijn overtuiging het beste middel om te voorkomen dat er nog meer reuring ontstaat dan nu al het geval is. "Je voorkomt onnodig speculeren en het bedenken van allerlei gekke dingen die mogelijk gebeurd zouden kunnen zijn. Daarom hebben wij vanaf het moment van de melding openheid betracht."

Honderd procent
Pheninkx benadrukt dat de betrokken docent nu niet meer op zijn school voor de klas staat. "En dat zal ook nooit meer gebeuren. Of hij erkend heeft dat die relatie er is geweest? Ik weet niet of het van belang is om dat te vertellen. Het is honderd procent zeker dat het gebeurd is. Wij bekijken hoe wij de arbeidsrelatie met hem het beste kunnen ontbinden."

Onacceptabel
Dat de leerlinge in kwestie destijds meerderjarig was is volgens de bestuursvoorzitter geen argument. "Dit kan absoluut niet. Een docent moet boven de partijen staan en de school moet een veilige leeromgeving bieden aan de leerlingen. Wat er gebeurd is is voor ons onacceptabel." 

Mentor
Eerder deze maand werd de docent reeds op non-actief gesteld. De docent die mentor van de leerlinge was, zou vanaf begin 2015 bijna een jaar een relatie met de leerlinge van de vestiging aan de Tuinzigtlaan in Breda hebben gehad. De melding van de relatie kwam niet van de leerlinge maar van een derde.

poll

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

De Kijkshop mag niet verloren gaan en moet een doorstart krijgen

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
1067 stemmen