Volledig scherm
© RGBStock

Opdracht eerste schooldag: bedenk naam voor fusieschool

OUD GASTEL - De bouw van de nieuwe brede school in Oud Gastel op sportpark Blankershove vordert gestaag. Het volgende schooljaar nemen de zeshonderd kinderen van de basisscholen hun intrek in de nieuwbouw.

De Linde blijft als openbare school zelfstandig, de Joannes- en Bernardusschool fuseren per 1 augustus volgend jaar. Dat fusietraject is reeds ingezet onder de noemer 'Samen op weg'.

Gisteren openden de drie basisscholen het nieuwe schooljaar nog gewoon in het eigen gebouw. De Joannesschool deed dat naar goed gebruik met het luiden van de oude schoolbel. "Een zoemer hebben we niet, al zal dat in de nieuwbouw wel anders zijn", zegt directeur Jan Peeters, "Dan wordt de schoolbel een relikwie."

Een andere traditie is het in bewaring stellen van de sleutelbossen bij twee leerlingen gedurende schoolvakantie. Tara en Rens namen die 'zware taak' op zich en openden gisteren op de eerste schooldag de deuren, die toegang geven tot de klaslokalen. Intussen werden de formulieren uitgereikt, waarop kinderen maar ook ouders een naam voor de fusieschool mogen bedenken. In een grote ton op zowel de Bernardus als de Joannesschool kunnen de suggesties worden ingeleverd.

"Ook mensen, die niet bij de school betrokken zijn kunnen een naam aandragen", aldus Peeters. Daartoe is het mailadres samenopweg.schoolnaam@gmail.com in het leven geroepen. Tot 1 oktober kunnen ideeën worden ingezonden. Daarna buigt een jury zich over de namen. Na de kerstvakantie rolt de winnende naam uit de bus. Daarop wordt een beeldmerk en nieuwe huisstijl ontworpen.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
81 stemmen