Volledig scherm
© Thinkstock

Op zoek naar nieuwe locatie parking kasteel Ravenhof

PUTTE - De Woensdrechtse wethouder Martin Groffen gaat samen met de gemeente Stabroek op zoek naar een andere locatie voor een grote parking nabij kasteel Ravenhof, op de grens van Putte en het Belgische Stabroek.

De gemeente Stabroek is op zoek naar een parkeerlocatie voor bezoekers van kasteel Ravenhof. Burgemeester Rik Frans van Stabroek heeft bij de gemeente Woensdrecht een verzoek weggelegd om de parking aan te leggen op Nederlands grondgebied, achter de Europastraat in Putte. Dit plan stuit op veel protest van bewoners in die buurt.

„Ik begrijp heel goed dat de bewoners niet blij zijn met een parking in hun achtertuin”, vertelde Groffen afgelopen dinsdag tijdens de openbare vergadering van het Putse dorpsplatform. Groffen is samen met bewoners van de Europastraat op bezoek geweest bij burgemeester Frans om die bedenkingen kenbaar te maken.

Groffen vertelde dat de Stabroekse burgemeester niet blij was met het kritische geluid van de bewoners. „We hebben hem aangeboden om samen op zoek te gaan naar een andere locatie voor de parking, op Belgisch grondgebied”, vertelde Groffen.

Frans heeft gezegd dat er geen mogelijkheden zijn om de parkeerplaats op Belgisch grondgebied aan te leggen. „Maar we gaan samen met de provincie Antwerpen onderzoeken of er alsnog een locatie te vinden is”, verduidelijkte Groffen.

Groffen vertelde dat de parking op Nederlands grondgebied ‘slechts een optie’ is. „Maar de mogelijkheid dat die parking achter de Europalaan komt is nog niet van de baan.”

poll

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

De traditie rond Prinsjesdag, inclusief de balkonscène, moeten we nooit afschaffen

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
705 stemmen