Volledig scherm
ANP

Op windsafari langs de A16

BREDA - Inwoners van de gemeenten Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert die langs de A16 wonen kunnen op 13 en 16 juli op 'windsafari' met de Provincie Noord Brabant. De provincie onderzoekt in die zone aan beide kanten van de A16 welke plekken het meest geschikt zijn voor de plaatsing van 30 tot 40 windmolens. Tijdens de windsafari kunnen inwoners zelf ervaren wat het effect is van een windmolen op de directe omgeving.

Op woensdagmiddag 13 juli rijden er bussen vanuit het gemeentehuis van Drimmelen in Made (15.30 uur), het gemeentehuis van Moerdijk in Zevenbergen (15.45 uur) en het gemeentehuis in Zundert (15.30 uur). Gedeputeerde Erik van Merrienboer ontvangt de deelnemers in Windpark de Hoevensche Beemden in Halderberge. Daar krijgen zij een rondleiding bij de windmolens en kunnen zij zelf ervaren wat bijvoorbeeld de schaduw-effecten van een windmolen zijn, of meten hoeveel geluid een windmolen maakt. er zijn ook deskundigen aanwezig om vragen te beantwoorden. Rond 18.30 uur zijn de deelnemers weer terug op de plaats van vertrek. Op zaterdag 16 juli vertrekken de bussen om 09.30 uur vanuit Café Elsakker, Nieuwveerweg 2, Prinsenbeek. Deze tour duurt tot 12.30 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor de windsafari kan uiterlijk tot 11 juli via www.brabant.nl/windenergieA16. Hier staat ook het volledige programma voor de windsafari. 

poll

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

Het moet afgelopen zijn met seksuele intimidatie van vrouwen

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
49 stemmen