Volledig scherm
Geen gewone boswandeling, maar een natuur- en beleefpad. Voor kinderen is dat veel spannender. Gisteren werd in zaal Koch het Slingerpad geopend. Foto Tonny presser/pix4profs

Op ontdekkingstocht in de bossen van het Oudland bij Welberg

WELBERG - Wie binnenkort een wandeling maakt in de bossen van het Oudland bij Welberg moet niet raar opkijken als er kinderen voorbij schuifelen met een spiegeltje op hun neus. Dat is een van de opdrachten die in de route van het ‘Slingerpad’ staat.

Die route is gisteren gepresenteerd in zaal Koch. Het is een natuur- en beleefpad voor kleine groepjes kinderen in de basisschoolleeftijd. De route is gemaakt op initiatief van de Dorpsraad Welberg. „Voor volwassenen hebben we het ommetje Bergh en Vaert”, vertelt Ilja Bos. „Ze willen hun kinderen ook meenemen, maar voor hen is dat rondje een beetje saai. Daarom wilden we ook iets voor de kinderen organiseren.”

Een speurtocht tijdens het ommetje bleek niet haalbaar, daar was het rondje te lang voor. Uiteindelijk zijn de initiatiefnemers uitgekomen op het Slingerpad: een ontdekkingstocht waarbij natuureducatie en historie centraal staan.

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Kernwapens zijn als afschrikmiddel keihard nodig voor onze veiligheid

Kernwapens zijn als afschrikmiddel keihard nodig voor onze veiligheid

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
575 stemmen