Volledig scherm

Op bezoek bij de vierde zeehaven van Nederland

Programma


Locatie: Plaza 3, 4782SL Moerdijk
Datum: Zaterdag 8 oktober, 9.30 uur ontvangst met koffie. Aanvang 10.00 u. Afgelopen om 13.00 uur
Kosten: 22,50 euro per persoon, inclusief uitgebreide lunch.
Meer informatie: www.havenschapmoerdijk.nl

Havenschap Moerdijk nodigt de abonnees van BN DeStem uit om op 8 oktober uitgebreid kennis te maken met het haven- en industrieterrein Moerdijk. Met BN DeStem Club maken we een bustour door het gebied waarin maar liefst 8.500 mensen werken bij 420 bedrijven.

Niet voor niets geldt het haven- en industrieterrein als een belangrijke motor voor de Brabantse economie. Het gebied is maar liefst 2.600 hectare groot. Aan indirecte werkgelegenheid levert het gebied ook nog eens 8.500 banen op. Moerdijk is de vierde zeehaven van Nederland.

De overslag groeit nog altijd. En er komen steeds weer nieuwe ondernemingen bij.

Sneak preview
Zo verandert het gebied voortdurend. De laatste open dag was al in 2008. Sindsdien is er enorm veel veranderd. Daarom zetten de ondernemers opnieuw de poorten open op zaterdag 22 oktober. Dan kunnen belangstellenden diverse bedrijven bezoeken. Maar abonnees van BN DeStem kunnen op 8 oktober al gebruik maken van een ‘sneak preview’ van het haven- en industrieterrein.

De leden van BN DeStem Club worden ontvangen bij het kantoor van het Havenschap Moerdijk aan de Plaza 3. Onder het genot van een kopje koffie maken de bezoekers nader kennis met het haven- en industrieterrein. Hoe is het ontstaan, welke bedrijven zitten er, hoe zien de dagelijkse vervoersbewegingen eruit, en hoe zit het met de natuur op het haven- en industrieterrein?

Daarna maakt het gezelschap met een bus een toer over het terrein. De deelnemers zien dan zelf hoe enorm groot en indrukwekkend het haven- en industrieterrein is. Medewerkers van het Havenschap vertellen onderweg welke bedrijven er zitten en wat die precies doen.

Lunch
Lezers die benieuwd zijn naar wat het haven- en industriegebied allemaal te bieden heeft, kunnen zich aanmelden. Er zijn geen bedrijfsbezoeken op deze dag. Dat kan op 22 oktober. Daar staat tegenover dat er veel informatie en persoonlijke aandacht wordt gegeven.

Ook is er na afloop van de bustocht een uitgebreide lunch. En elke deelnemer krijgt een goodiebag mee met allerlei informatie over het haven- en industrieterrein. Wie ook bij de bedrijven wil binnenkijken, kan zich natuurlijk aanmelden voor de open dag op 22 oktober.

Een prima aanvulling op deze bijzondere clubdag!

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
EINDE
1-2
PSVPSV
away logo

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
1118 stemmen