Volledig scherm
© Dumpert.nl

Oosterhoutse moeder geeft eigen zoon aan na zien gewelddadig filmpje op internet

BREDA - Een moeder uit Oosterhout heeft haar zoon aangegeven nadat ze een filmpje op Facebook en Dumpert.nl had gezien waarin haar zoon dronken een klap gaf en wegrende. De jongen is aangehouden.

Ze belde zondagochtend naar de politie en gaf aan dat ze op verschillende social media kanalen, waaronder Dumpert.nl en Facebook, een filmpje had gezien waarin haar 17-jarige zoon in een dronken bui iemand hard in zijn gezicht slaat en opmerkingen maakt over een vermeende seksuele geaardheid van het slachtoffer.

Afstotelijk
Een vriend heeft het gefilmd. Na de mishandeling rent de verdachte weg en loopt het slachtoffer ook weg. De Oosterhoutse vond dit zo afstotelijk dat ze de politie belde toen ze geen contact kreeg met haar zoon om hem aan te spreken. Het hele incident zou donderdag 3 november gebeurd zijn.

Aanhoudingen
De jongen is zondagmorgen aangehouden in zijn ouderlijke woning. De filmer, een 20-jarige man uit Breda, is later ook aangehouden en wordt verdacht voor zijn aandeel in het openlijk geweld. De politie roept het slachtoffer op zich te melden. Op beveiligingsbeelden is ook te zien hoe de twee tegen enkele zaken schoppen en tegen gebouwen urineren.

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (36%)
  • Oneens (64%)
517 stemmen