Volledig scherm
Alle winnaars op het podium bij het Sportgala Oosterhout: 'Sporters verdienen het ook om in het zonnetje te worden gezet.' © Edwin Wiekens/het fotoburo

Oosterhouts Sportgala verplaatst naar januari

OOSTERHOUT - Wie worden er de Oosterhoutse sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar 2016? Dat wordt bekend op 27 januari 2017 tijdens het Sportgala in De Bussel.

Het is voor het eerst dat het gala zo vroeg in het jaar wordt gehouden. Vice-voorzitter Kees Adamczak: „We houden het deze keer bewust al in januari, omdat dan de sportprestaties nog vers in het geheugen liggen. Eerder was het evenement altijd in maart, maar dit werkt beter denken wij.”

De prijzenavond wordt ook verplaatst naar vrijdag. Adamczak: „Het gala was altijd op maandag met als gevolg dat mensen maar kort langs kwamen, omdat ze dinsdag weer moesten werken. Op vrijdag blijven ze waarschijnlijk langer hangen en dat is goed voor de binding. Het is ook leuker voor de sponsors.” Wat sponsoren betreft, kan het gala nog wel vers bloed gebruiken. Adamczak: „De Rabobank is afgehaakt. Dat slaat een gat in de begroting. Daarom zijn we een zoektocht naar nieuwe sponsoren begonnen.”

Potentiële kandidaten voor de te winnen titels op het Sportgala moeten nog wel voorgedragen worden. En wel voor 6 november. Een door het college van burgemeester en wethouders benoemde nominatiecommissie doet de voorselectie en draagt de kandidaten voor aan het college.

poll

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

Het enige dat tegen files helpt is een flinke economische crisis.

  • Eens (49%)
  • Oneens (51%)
513 stemmen