Volledig scherm
Controle bij de Merwedebrug © Cor de Kock

Ook Diederik Samsom komt poolshoogte nemen bij Merwedebrug

WERKENDAM - De Merwedebrug brengt na de plaatselijke politiek nu ook provinciale- en landelijke politici in beroering. Vrijdagmiddag laat PvdA-fractievoorziter Diederik Samsom zich in Nieuwendijk bijpraten. Ondertussen hebben de fracties van ChristenUnie/SGP en het CDA in Provinciale Staten van Noord-Brabant voor 21 oktober een spoeddebat met de verantwoordelijke gedeputeerden op de agenda laten zetten.

Samsom bezoekt het Land van Heusden en Altena vrijdagmiddag op uitnodiging van Progressief Altena en het Altena Biesbosch Ondernemershuis. Hij is tegen 16 uur present bij de Kersenkraam aan de Paralelweg 3 in Nieuwendijk om daar in gesprek te gaan over de afsluiting van de Gorcumse brug voor zwaar verkeer en de hinder die inwoners en ondernemers daarvan ondervinden.

Spoeddebat
ChristenUnie-SGP Statenlid Hermen Vreugdenhil en CDA Statenlid Roland van Vugt hebben een spoeddebat op de provinciale agenda laten zetten om de verantwoordelijke gedeputeerden te ondervragen over de oorzaak van de afsluiting van de Merwedebrug, de aanpak van de 'crisissituatie' en de actie die het college na de afsluiting heeft genomen.
Hermen Vreugdenhil: ,,Dit is niet de eerste keer dat de brug afgesloten moet worden. Wij willen van het provinciebestuur weten welke acties het college heeft ondernomen om een fundamentele en prioritaire aanpak van de Merwedebrug te realiseren. Ook vragen wij ons af of de gedeputeerde de minister wel voldoende aan haar jas heeft getrokken om tot een goede aanpak te komen.”

Het debat heeft plaats vrijdag 21 oktober in de Statenvergadering die om 14.45 begint in het Provinciehuis te Den Bosch.

Volledig scherm
Diederik Samson bij de Merwedebrug © Marcel van Dorst - MaRicMedia

poll

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

Van Gogh is wereldberoemd; terecht dat Brabant meebetaalt aan het terughalen van zijn werk.

  • Eens (38%)
  • Oneens (62%)
735 stemmen