Volledig scherm
foto Emiel Muijderman

Ook de Hoofdstraat in Zevenbergschen Hoek gaat op de schop

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De kogel is door de kerk. Na de Hoge Zeedijk/Gelderseweg en De Vlijt gaat nu ook de Hoofdstraat in Zevenbergschen Hoek op de schop. Het doel is een einde te maken aan het sluipverkeer dat het dorp sinds jaar en dag teistert.

Halverwege deze maand zal de gemeente Moerdijk een avond beleggen in het dorp ten oosten van de A16 om de plannen toe te lichten. Vooruitlopend op de nieuwe inrichting van de Driehoefijzersstraat en de Hoofdstraat wil de gemeente tijdelijke maatregelen doorvoeren. Welke dat kunnen zijn, wordt ook met het dorp besproken.

Den Hoek heeft al jaren last van doorgaand verkeer dat van de A59 snel binnendoor naar de A16 rijdt (vice versa) om files te omzeilen. De aanpak van het probleem is drieledig. Op de eerste plaats zijn de Hoge Zeedijk en de Gelderseweg aan de westkant van Den Hoek aangepast. Om het dorp heen rijden gaat nu veel sneller dan er doorheen. Daarnaast zijn De Vlijt en de Bloemendaalsezeedijk aangepast. Dit is vooral gedaan om het vrachtverkeer van en naar het bedrijventerrein van Hartog Logistics veiliger te maken. Voordat ook de Hoofdstraat wordt aangepakt wilde de gemeente weten of de eerste twee maatregelen voldoende effect zouden hebben.

De basis van de aanpassing van Hoofdstraat en Driehoefijzersstraat is het plan dat in 2014 al is gepresenteerd. In overleg met de Hoekenaren wordt een definitief plan gemaakt. Dat zou dan in het najaar van 2017 moeten worden uitgevoerd.

poll

Onderwijsinstellingen die ontgroeningen toestaan moeten worden gekort op hun budget.

Onderwijsinstellingen die ontgroeningen toestaan moeten worden gekort op hun budget.

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
120 stemmen