Volledig scherm
De auto staat ingebouwd in de steigers bij de basiliek van Oudenbosch. © Robert Murk

Ook BMW in de steigers bij basiliek Oudenbosch

OUDENBOSCH - Sinds enkele dagen staat een auto ingebouwd in de steigers bij de basiliek in Oudenbosch. De kerk krijgt namelijk een opknapbeurt en de werkers konden niet anders dan de steigers opbouwen: om de BMW cabrio heen. 

Al enige tijd gaf een bordje bij de parkeerplaats aan dat mensen vanwege de werkzaamheden hier niet moesten parkeren. Dan had de eigenaar van de BMW maar goed op moeten letten, zou je zeggen. Maar het ligt anders.

Dat vertelt Jan Bedaf van het kerkbestuur. Toen de werkzaamheden naderden, was nog steeds niet duidelijk van wie de auto was. De wijkagent werd ingeschakeld. Wat bleek: het voertuig is van mensen die op vakantie zijn. Normaal zouden zij de auto ergens anders parkeren, maar vanwege de kermis in Oudenbosch moesten ze uitwijken. "En de auto stond er al toen de borden bij de basiliek werden geplaatst."

Volgens Bedaf is overwogen de auto weg te slepen, maar dat mag niet vanwege privacyregels. Hoe nu verder?

De steigers werden toch geplaatst, maar dusdanig dat een van de palen even weggehaald kan worden als de vakantiegangers weer thuis zijn. Het weghalen van de paal moet uiteraard wel gebeuren door vaklui die verstand hebben van steigers. De vakantiegangers hoeven dus niet bang te zijn dat hun auto voor lange tijd staat ingebouwd.  

Ook is ervoor gezorgd dat de auto niet beschadigd kan raken door de werkzaamheden. Boven de BMW is een speciale plank geplaatst zodat eventueel vallende objecten worden opgevangen. 

Volgens pastoor Maickel Prasing gaat het om groot onderhoud dat op dit moment wordt gepleegd aan de kerk. Het gaat om onder meer schilderwerk en waar nodig wordt de muur hersteld.   

poll

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

Er moet zo snel mogelijk een wet komen die burgemeestersverkiezingen mogelijk maakt.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
96 stemmen