Volledig scherm
© ThinkStock

Oogstoberfeest in Terheijdense kerk bedacht aan de bar

TERHEIJDEN - Een katholiek dankfeest gecombineerd met de gezelligheid van het oktoberfeest. Dat zijn de ingrediënten van de eerste editie van het Oogstoberfeest dat komende zondag in de Antonius Abtkerk in Terheijden wordt gehouden.

Drie jonge organisatoren bedachten dit concept aan de bar met een biertje in de hand. Waar veel van die ideeën stranden na een nachtje slapen gingen Gregor Roovers (25), Jeroen van Dongen (28) en Mario Ruis (36) ermee aan de slag. Met veel hulp van de lokale middenstand, vrienden en stichting Behoud de Antonius Abt Terheijden konden ze binnen korte tijd dit evenement mogelijk maken.

Het concept is gebaseerd op het Oogstdankfeest dat in katholieke Duitse dorpjes nog steeds gevierd wordt om God te bedanken voor de oogst. De mannen wilden al langer een oktoberfeest organiseren, maar besloten uiteindelijk voor deze vorm te gaan. Er zijn diverse kraampjes aanwezig met streekproducten. Het is volgens de heren een echt familie-evenement.

Optredens zijn er onder andere van de band Up 'n Running, de Chaamer kapel, bigband Jazzkefet en diverse carnavalskapellen uit Terheijden. 's Morgens is er een speciale Oogstdankmis die voor de gelegenheid in een moderner jasje wordt gestoken.

Het plan van de heren sluit goed aan bij het doel van stichting Behoud de Antonius Abt die de kerk graag wil inzetten voor andere activiteiten dan alleen diensten.

Het evenement vindt plaats tussen 13.00 en 19.00 uur en is gratis. De opbrengst gaat naar Stichting Behoud de Antonius Abt.

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (64%)
  • Oneens (36%)
286 stemmen