Volledig scherm

Onvoldoende bewijs voor brute roof op oudere vrouw in Rijsbergen

BREDA - De tweede verdachte van de gruwelijke woningoveral op een oudere mevrouw in Rijsbergen is vrijgesproken. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs voor de betrokkenheid van de nu 50- jarige Rotterdammer. Er was tegen hem zeven jaar geëist. Eerder werd een 47-jarige inwoner van Schijf na eenzelfde eis veroordeeld tot vijf jaar voor de overval op de vrouw in haar woning aan het Slikstraatje in Rijsbergen.

De tenlastelegging van de Rotterdammer was vooral gebaseerd op belastende verklaringen van de Schijfenaar. Volgens de rechtbank is er te weinig aanvullend bewijs om zijn betrokkenheid bij de overval vast te stellen. Dat betekent niet dat hij geheel vrijuit gaat. Hij heeft nog een groot aantal diefstallen uit bungalows in recreatiepark Oud Kempen in Stavenisse op zijn kerfstok. Daarvoor geeft de rechtbank hem twintig maanden onvoorwaardelijk.

Twee of drie mannen gehuld in zwarte kleding en met bivakmutsen op, dringen op 5 oktober 2014 rond middernacht de woning binnen terwijl de vrouw op de bank ligt te slapen. Ze snijden de telefoonkabel door, halen een ruitje uit een deur en kunnen zo bij het slot. Het slachtoffer krijgt een doek over haar hoofd en wordt met gebalde vuisten geslagen. Daarna knevelen de daders haar met tiewraps om de enkels en armen. De onverlaten gaan er met geld, sieraden en enkele dure handtassen vandoor. Ze vluchten in de auto van de vrouw. Die wordt later verderop teruggevonden. Het slachtoffer ziet kans zich te bevrijden en buren te waarschuwen.

De inmiddels veroordeelde inwoner uit Schijf wees uiteindelijk de Rotterdammer aan als mededader. Ook al kenden de twee elkaar goed, de rechtbank ziet daarvoor geen aanvullend bewijs en spreekt de tweede verdachte nu dus vrij van de roofoverval.

poll

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

Salarishoogte taboe? Welnee, iedereen mag weten wat ik verdien.

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
570 stemmen