Volledig scherm
De Auvergnepolder tussen Bergen op Zoom en Tholen. foto Jan van Zuilen

Ontwikkeling Auvergnepolder niet langer onbespreekbaar voor GBWP

BERGEN OP ZOOM - De ontwikkeling van de Auvergnepolder tot bedrijventerrein is niet langer onbespreekbaar voor GBWP. De grootste partij in de gemeente zette deze week tijdens de commissievergadering Stad en Ruimte de deur op een kier.

GBWP-raadslid Aydin Akkaya: "We laten de polder nu met rust, maar we zijn een dynamische partij en het onderwerp zal richting de verkiezingen (begin 2018, red.) bij ons opnieuw ter sprake komen. We zullen een interne discussie voeren over de toekomst van de Auvergnepolder."

Deze woorden klonken als muziek in de oren van met name fracties als Lijst Linssen, VVD, PvdA en BSD. "Een historische avond. Het A-woord is gevallen bij GBWP. Wij zien dit als een belangrijk moment richting de toekomst waarbij wat ons betreft in de Auvergnepolder ruimte wordt gemaakt voor schone industrie", aldus Sander Siebelink (Lijst Linssen).

Aanleiding voor de GBWP-ontboezeming was een gemeentelijk onderzoek naar een betere ontsluiting van bedrijventerrein Noordland en Theodorushaven. De gemeente zette drie varianten op een rij. De eerste is het verbeteren van de route voor de vrachtwagens over de Lelyweg en Plasticslaan. Met name de haakse bochten bij Sabic Cargill zijn ware hindernissen.

Deze oplossing kost maximaal 7,5 ton. Tweede variant is het verbinden van de Lelyweg met de Nieuw Beijmoerseweg. Dat levert geen snellere route op, maar kost wel 2 miljoen euro. De derde en laatste variant is het verbinden van de Plasticslaan met de Noorderkreekweg. Dwars door de Auvergnepolder om zo het verkeer naar de Eendrachtweg te leiden. Kosten: tussen de 5 en 7,5 miljoen euro.

Aangezien de gemeente geen geld heeft om dit te betalen, is een noordelijke ontsluitingsweg alleen betaalbaar als die wordt meegenomen in de ontwikkeling van de Auvergnepolder tot bedrijventerrein. Een grote meerderheid van de raadsfracties gaat voor de eerste optie.

poll

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

Zwartspaarders moeten hard worden aangepakt.

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
68 stemmen