Volledig scherm
Karma. © Opvang Honden

Ontsnapte Karma zwerft al ruim drie weken door West-Brabant

GEERTRUIDENBERG - Danielle Kalshoven uit het Gelderse Loerbeek zit in zak en as. Nadat een van haar honden was geadopteerd in Geertruidenberg is deze na twee dagen bij de nieuwe eigenaar ontsnapt.

Meldingen
Karma, een lichtbruine op een wolfshond lijkende hond, ontsnapte drieënhalve week geleden en loopt sindsdien door West-Brabant. Karma is diverse keren gezien maar telkens wist ze te ontkomen. Er zijn meldingen binnengekomen uit Raamsdonk, Dongen, Oosterhout, Breda, Roosendaal, Oud Gastel, Etten- Leur, Rucphen, Hoeven en Fijnaart.

Soms kwamen er wel zes meldingen op een ochtend binnen, dan weer dagen niets. De laatste meldingen komen uit de omgeving van Etten-Leur en Breda.

Danielle heeft zelfs bij de nieuwe eigenaren geslapen in de hoop dat de hond naar haar terug kwam. "Ik heb haar een paar keer gezien, overdag terwijl we meldingen kregen en 's nachts toen ik daar was. Ik heb met de auto hele nachten rond gereden en haar gezien, maar helaas niet gevangen."

Overleven
"Karma staat nu in de overlevingsmodus, dat gebeurt met honden die op straat komen, die herkennen hun eigenaar niet meer en zijn moeilijk te vangen", zegt Danielle. "Het belangrijk dat mensen de hond niet benaderen. Geef alleen door waar ze is, dan kan ik zorgen dat ze gevangen wordt."

De hond lijkt een voorkeur voor sushi te hebben want ze wordt vaak gespot bij sushi- en Chinese restaurants. Ze verplaatst zich via weilanden, fietspaden en de snelweg.

De nieuwe eigenaar werd het allemaal te veel en heeft ondertussen afstand gedaan van de hond. Ten einde raad heeft Danielle een bericht op Facebook geplaatst in de hoop dat Karma zo sneller wordt gezien en gevangen.

Gezien?
Heeft u Karma gezien? Neem dan contact op met Danielle via Facebook of 06-52677175. Er kan dag en nacht gebeld of gewhatsappt worden. Benader de hond niet en probeer ze niet te vangen.

Volledig scherm
Karma © Opvang Honden
Volledig scherm
Karma. © Opvang Honden

poll

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

Ronald Koeman moet zo snel mogelijk op de plek van Dick Advocaat komen te zitten.

  • Eens (63%)
  • Oneens (37%)
296 stemmen