Volledig scherm
Boven de Albert Heijn zijn nu nog zes woningen. FOTO Coen Hagenaars

Ontbreken deal oorzaak vertraging verbouwing AH Halsteren

HALSTEREN - Het ontbreken van een overeenkomst tussen Albert Heijn en woningcorporatie Stadlander is de reden dat de verbouwing van de supermarkt en de bovengelegen woningen in hartje Halsteren is uitgesteld.

De uitbreiding en renovatie van het winkel- en wooncomplex De Kievit zou in de tweede helft van 2016 beginnen, maar Stadlander gaf in juli al aan dat deze planning niet wordt gehaald.

"De plannen zijn in 2013 vastgesteld en in de praktijk blijkt dat het gewoon meer tijd vergt dan we drie jaar geleden dachten", liet Stadlander afgelopen zomer weten.

Geen overeenkomst
Nu blijkt dat een nog steeds niet gesloten overeenkomst tussen AH en Stadlander de kink in de kabel is. Bert Jansen, woordvoerder van Stadlander, geeft aan dat de deal wat zijn organisatie betreft zo snel mogelijk wordt gesloten. "Albert Heijn heeft andere gedachten gekregen over de invulling van de winkel. Inzichten in supermarktland veranderen snel. De plannen van een paar jaar geleden passen kennelijk niet meer in het plaatje." Wat die nieuwe inzichten zijn, wil zowel Stadlander als Albert Heijn niet prijsgeven. "Zolang we in gesprek zijn, doen we geen inhoudelijke mededelingen", laat AH-woordvoerster Els van Dijk weten. Ze wil ook niet kwijt of de nieuwe eisen van de grootgrutter betekenen dat de supermarkt aan de Dorpsstraat qua oppervlakte groter of juist kleiner wordt. In de oorspronkelijke plannen staat dat AH net zo groot wordt als de de verbouwde Plus-supermarkt.

Balans
Van Dijk: "Ik wil alleen kwijt dat we tegenwoordig meer kijken naar de omgeving waar de winkel staat. Zo kijken we in Halsteren onder meer naar populatie en naar de winkels om ons heen. Is de balans goed voor de komende jaren? Met dat in het achterhoofd zijn we aan het onderhandelen."

Lees het hele verhaal maandag 26 september in BN DeStem. 

Poll

Boeren moeten doorgaan met demonstreren totdat ze gelijk krijgen.

Boeren moeten doorgaan met demonstreren totdat ze gelijk krijgen.

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
442 stemmen