Volledig scherm
De grote Melanen Halsteren © Ger Henning

Onrust over verhuizing waterspeelplaats naar Groote Melanen in Halsteren

HALSTEREN - Stichting Natuurbehoud Groote Melanen ziet niks in het voornemen om de waterspeeltuin in Halsteren te verplaatsen van Fort de Roovere naar de kanovijver en het aangrenzende trapveldje in de Groote Melanen. De gemeente Bergen op Zoom wil daar samen met waterbedrijf Evides een waterpark aanleggen, waar kinderen kunnen spelen met water en leren hoe drinkwater tot stand komt.

Dat zou aanvankelijk ten zuiden van Fort de Roovere komen, maar daar heeft de gemeente onlangs van af gezien. De crowdfunding verloopt tegen de verwachting in erg stroef.

De gemeente heeft echter wel haast. De waterspeelplaats is onderdeel van het grotere plan Landschappen van Allure en als het project niet voor 31 oktober volgend jaar is gerealiseerd, kan de gemeente fluiten naar subsidie van de provincie. Daarom is er gekozen voor een aangepast plan. Een van de onderdelen daarvan is een verhuizing naar de Groote Melanen.

Dit tot onvrede van Jan van Diepeningen, voorzitter van de Stichting Natuurbehoud Groote Melanen. "De plannen voor de speeltuin beslaan ongeveer twintig procent van de hele Groote Melanen. Dat deel is dan niet meer vrij toegankelijk."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van donderdag.

poll

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

In deze tijd is werken op onregelmatige tijden niet te vermijden.

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
1312 stemmen