Volledig scherm
© Peter van Trijen/het fotoburo

Onrust na brief over sluiting De Korenaere Bergen op Zoom

Onder gebruikers van De Korenaere is onrust ontstaan over een brief van de gemeente waarin staat dat het wijkgebouw per 1 januari dichtgaat.

Daarover is het CDA verbaasd, de partij wil dat de gemeente de brief intrekt. Want de gemeenteraad praat maandagavond over de sluiting van De Korenaere en neemt pas later in de maand daar een definitief besluit over.

Vorige maand ontstond een flinke politieke discussie over de toekomst van met name dit wijkhuis. Formeel moet het per 1 januari dicht, maar er is twijfel ontstaan want De Korenaere draait goed, trekt veel bezoekers, heeft veel activiteiten. Daarom wil de gemeenteraad per se opnieuw over juist De Korenaere praten.

Zaterdag meer in BN DeStem

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet. 

poll

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

Prima dat Merkel waarschijnlijk weer de Duitse verkiezingen wint, dat zorgt voor stabiliteit

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
701 stemmen