Volledig scherm
Eneco Tour komt ook in 2014 door Breda.

Ongekend sterke bezetting spurters en tijdrijders tijdens Eneco Tour in Breda

BREDA - Kittel, Cavendish, Greipel, Kristoff, Sagan, Dumoulin, Van Avermaet. ‘Zo’n veld krijgen we nooit meer te zien.’

De ogen van voorzitter Jan Weitering en bestuurslid Ruud van der Reijt gleden na afloop van de persconferentie vol ongeloof nog een keer over de zojuist gepresenteerde deelnemerslijst van de Eneco Tour. „Zo’n veld krijgen we in Breda nooit meer te zien”, stelden de twee mannen achter de tijdrit, die dinsdag 20 september wordt gereden van het Chasséveld naar het Mastbos en weer terug.

De lijst met namen die koersdirecteur Rob Discart gisteren in het Provinciehuis in Den Bosch opsomde, is inderdaad om van te duizelen. Achteloos dreunde hij eerst een elftal topsprinters op: Kittel, Cavendish, Greipel, Boonen, Groenewegen, Kristoff, Demare, Bouhanni, Viviani, Nizzolo en Ewan.

Vervolgens voegde hij daar de namen van Peter Sagan, John Degenkolb en Michael Matthews aan toe als mannen die het eindklassement van de Nederlands-Belgische World-Tour-wedstrijd kunnen winnen.

Ook het kwartet tijdrijders dat in Breda gaat strijden om de dagzege mag er zijn: Tom Dumoulin, Tony Martin, Rohan Dennis en wereldkampioen Vasil Kiryjenka. Daarmee was Discart er nog niet. Vanaf maandag 19 september (Bolsward) tot en met zondag zondag 25 september (Geraardsbergen) doen ook Olympisch kampioen Greg van Avermaet, Lars Boom, Zdenek Stybar, Wilco Kelderman en Geraint Thomas een gooi naar de eindzege.

poll

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

Wie ondanks alle waarschuwingen met een lege aanhanger de weg op ging, verdient een bekeuring.

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
146 stemmen