Volledig scherm
Larissa, haar broertje Narek en hun moeder leven nog altijd in onzekerheid.

Onduidelijkheid over Larissa blijft, directeur Rijks Bergen op Zoom: 'Ik bel iedere dag'

BERGEN OP ZOOM - Drie maanden nadat leerlingen en docenten van 't Rijks staatssecretaris Klaas Dijkhoff opriepen om de in Nederland geboren scholier Larissa Soeprigian niet naar Armenië te sturen, is nog altijd niet duidelijk wat er met haar gaat gebeuren.

Dat tot onvrede van schooldirecteur Leon de Rond: "Ik heb vrijdag nog contact gehad met de secretaresse van staatssecretaris Klaas Dijkhoff, maar er is nog steeds niks duidelijk. En ze weten ook niet wanneer er dan wél een besluit komt."

Voor De Rond is de maat vol. Hij vindt de onzekerheid waar Larissa, haar broertje Narek en hun moeder mee te maken hebben, onmenselijk. "Of de uitkomst nou positief of negatief is, deze mensen hebben nu behoefte aan duidelijkheid."

De Rond wil daarom de druk op het ministerie van Veiligheid en Justitie opvoeren. "Maandag bel ik weer. En als ik dan niks hoor, bel ik dinsdag opnieuw. En als het nodig is, woensdag weer. Iedere dag, tot er deze familie eindelijk weet waar ze aan toe is."

In juni van dit jaar kregen Larissa en Narek Soeprigian uit Oud-Vossemeer te horen dat de overheid hen en hun moeder wil uitzetten naar Armenië. Larissa en haar broertje zijn echter in Nederland geboren, zijn nog nooit in Armenië geweest. Medeleerlingen en docenten van 't Rijks kwamen in verzet en zamelden ruim 9.000 handtekeningen in. Ook voetbalclub RBC, scholen, kerken en de burgemeester van Tholen schaarden zich achter de actie. De kwestie kreeg landelijk veel media-aandacht.

poll

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

Nederland moet zich niet mengen in het conflict tussen Turkije en de Koerden.

  • Eens (76%)
  • Oneens (24%)
29 stemmen