Volledig scherm
Maquette van het te bouwen pand. Zo moet het er straks uitzien. © Majda Ouhajji

Onderzoek naar verhuizen bibliotheek naar De Nieuwe Villa in Steenbergen

STEENBERGEN - Verhuist de bibliotheek van Steenbergen van de Blauwstraat naar De Nieuwe Villa? De gemeente gaat in ieder geval onderzoeken of dat mogelijk is.

Dat is het resultaat van een motie die Wilma Baartmans van GewoonLokaal! donderdag indiende en die is aangenomen door de raad.
Door de bibliotheek naar het nog te bouwen pand van Leo Buuron - op het terrein van Villa Buuron- te verhuizen komt een wens van de Steenbergse ondernemers in vervulling, denkt Baartmans. De ondernemers zien namelijk liever een niet-commerciële invulling van de benedenverdieping van het pand. Buuron had eerder toegezegd die mogelijkheid te willen onderzoeken.

De motie is aangenomen, ondanks het verweer van wethouder Cor van Geel dat Buuron en Retail Platform Steenbergen de locatie daar niet geschikt voor zouden vinden.

„Het was juist mijn voorstel”, reageert Kees de Bruin, voorzitter van RPS. „Ik heb het als idee geopperd. De plek leent zich er voor. Er zitten scholen in de buurt.” Ook Buuron staat juist positief tegenover het voorstel: „We hebben het er met RPS en de wethouder eerder over gehad dat het een mogelijkheid zou kunnen zijn.”

Lees zaterdag meer in BN DeStem

poll

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

Het is logisch dat de Raad van State achter het ingrijpen bij camping Fort Oranje staat

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
493 stemmen